Британія потроїть висадку дерев для боротьби зі зміною клімату

Понеділок, 17 травня 2021, 09:20

Велика Британія заявила, що планує потроїти темпи посадки дерев протягом наступних трьох років, щоб допомогти досягти своєї мети нульового викиду вуглецю до 2050 року в рамках зусиль по боротьбі зі зміною клімату.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Міністр з питань довкілля Британії Джордж Юстіс має оголосити у вівторок, що темпи створення лісових масивів потроїться до травня 2024 року, при цьому щорічно висаджуватимуть близько 7000 гектарів лісових масивів.

"Ми подбаємо про те, щоб правильні дерева були посаджені в потрібних місцях, і щоб у лісовому секторі було створено більше "зелених" робочих місць", - наводить опублікована у неділю заява уряду слова міністра.

 У заяві не вказано жодних інших деталей плану, і не говорилося, скільки дерев буде посаджено і де. Також не уточнюють, скільки буде коштувати план посадки і як він буде фінансуватися.

Відповідальний за боротьбу зі зміною клімату британський посадовець Алок Шарма попередив у п'ятницю, що світові лідери повинні домовитися про припинення використання вугілля на листопадовому кліматичному саміті в Глазго, щоб запобігти кліматичній катастрофі.

Читайте також: Зелений курс ЄС для України: як виграти від співпраці за новою європейською політикою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.