Байден призначив спецпредставника по КНДР і назвав умови зустрічі з Кім Чен Ином

Субота, 22 травня 2021, 11:59

Президент США Джо Байден оголосив про призначення спеціального посланника по Північній Кореї.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

На посаду призначений Сон Кім, який є виконуючим обов'язки помічника держсекретаря США у справах країн Східної Азії і Тихого океану. Кім раніше був послом США в Південній Кореї при адміністрації Барака Обами.

КНДР вперше за президентства Байдена провела ракетні випробування

Байден в п'ятницю виступив на пресконференції в Білому домі разом з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном і сказав, що будь-яка зустріч з північнокорейським лідером буде супроводжуватися попередніми умовами, включаючи визначення параметрів для подальших обговорень ядерного арсеналу Північної Кореї і деескалації.

"Я б не став ... робити те, що було зроблено в недавньому минулому. Я б не дав йому все, що він шукає, міжнародного визнання як законного і ... дав би їм те, що дозволило б йому рухатися в напрямку, щоб здаватися більш ... серйозним в тому, до чого він зовсім не ставився серйозно", - сказав Байден, явно маючи на увазі політику щодо КНДР Дональда Трампа.

Байден розсміявся на питання про ракетні випробування КНДР

Байден сказав, що для того, щоб зустріч відбулася, його адміністрація повинна "точно знати", що буде обговорюватися, що різко контрастує з вільним підходом Трампа до міжнародних відносин як з союзниками, так і з ворогами Америки.

У березні Байден заявив, що Північна Корея - це головна зовнішньополітична проблема, що стоїть перед США.

Трамп тричі зустрічався з Кім Чен Ином особисто під час свого президентства, включаючи візит до Північної Кореї у 2019 році, коли він став першим чинним президентом США, який здійснив таку поїздку. Зусилля Трампа зрештою не привели до денуклеаризації КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.