Швеція відкликала кредитні гарантії двом держкомпаніям Білорусі

Вівторок, 25 травня 2021, 15:28

Шведське експортно-кредитне агентство (EKN) відкликає свої кредитні пропозиції в рамках угоди з двома державними компаніями в Білорусі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише шведське видання Aftonbladet.

Рішення було прийнято після чотиригодинного засідання ради директорів EKN у вівторок і означає, що агентство відкличе свої оферти щодо гарантій кредитів в рамках угоди з продажу газових турбін між компанією Siemens і "Мінськенерго" та "Брестенерго".

Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю

"EKN має багаторічний досвід у встановленні вимог і відстеженні ризиків щодо прав людини при операціях в складних країнах. Але ось ми підійшли до кінця шляху. Ми вважаємо, що для цих угод немає умов для  заходів, які ми вимагаємо", - заявила генеральний директор EKN Анна-Карін Ятко в коментарі агентству TT.

26 серпня 2020 року EKN вирішила запропонувати кредитні гарантії в рамках угоди на два мільярди крон. Гарантії були обумовлені вимогами щодо забезпечення прав людини.

У той час в Білорусі відбувалися акції протесту проти нещодавно проведених і сфальсифікованих президентських виборів.

EKN заявляє, що в березні 2021 року агентство отримало нову серйозну інформацію через Міністерство закордонних справ від білоруської опозиції, яка підтверджувала серйозні порушення прав людини.

Про те, як міжнародні санкції мають вплинути на Білорусь, дивіться у відео "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.