У Скандинавії фіксують рекордну спеку, в Лапландії +34

Вівторок, 6 липня 2021, 10:33

У скандинавських країнах за вихідні були зареєстровані майже рекордні температури, в тому числі в деяких місцях до +34 градусів за Цельсієм.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише The Guardian.

Національний метеорологічний інститут Фінляндії зареєстрував найвищу температуру в червні з моменту початку реєстрації в 1844 році.

У регіоні Кево, в Лапландії, в неділю було зареєстровано +33,6 градусів, це був найспекотніший день з 1914 року, коли влада зареєструвала +34,7 градуса.

Кілька регіонів Швеції також повідомили про рекордні максимуми за червень. На національному рівні червень 2021 року став третім найспекотнішим місяцем за весь час реєстрації даних у країні.

Метеорологічний інститут Норвегії зареєстрував температуру +34 Салтдалі, окрузі недалеко від Полярного кола. Це найвища температура в країні цього року, і всього на +1,6 градуса нижче рекордного рівня.

Нагадаємо, в аеропорту фінського міста Оулу зафіксували рекордно високу температуру, але пізніше з'ясувалося, що термометр відреагував не на природне явище, а на гарячий повітряний потік від турбін літака, що злітав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.