США заборонили продаж квитків на рейси до Білорусі

Середа, 7 липня 2021, 08:22

Міністерство транспорту США видало розпорядження про заборону продажу квитків на авіаперевезення між Сполученими Штатами та Білоруссю.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Рішення було ухвалене у відповідь на примусову посадку літака Ryanair у Мінську та арешту журналіста Романа Протасевича, який знаходився на борту.

Заборона також застосовується до "міжлінійних" поїздок, при яких квитки купуються через одну авіакомпанію, а виконуються кількома авіакомпаніями.

Рішення уряду США є здебільшого символічним, оскільки порівняно мало квитків купується для поїздок до Білорусі в американських туристичних службах.

Асоціація пілотів повітряних ліній (ALPA) заявила про підтримку такого рішення, додавши, що "агресивне та необгрунтоване перехоплення пасажирського літака над Білоруссю є грубим порушенням зобов'язань Білорусі ... і зневажає прийняті норми міжнародної поведінки".

Винятки з цього правила будуть можливі з гуманітарних обставин, а також з причин, пов'язаних з національними інтересами і безпекою США. У Держдепі раніше заявляли, що обмеження рейсів між США і Білоруссю відповідає інтересам зовнішньої політики Вашингтона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.