Глава Єврокомісії звинуватила режим Лукашенка у гібридній атаці проти ЄС

Середа, 15 вересня 2021, 11:11

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вважає використання мігрантів режимом Лукашенка гібридною атакою проти Європейського Союзу.

Про це вона заявила під час свого щорічного звернення State of the Union у Європейському парламенті, повідомляє "Європейська правда".

"Ми продовжимо підтримувати Литву, Латвію і Польщу. І давайте називати речі своїми іменами: це гібридна атака з метою дестабілізації Європи. Ми ніколи не будемо толерувати це", - сказала фон дер Ляєн, говорячи про різке зростання нелегальних мігрантів на кордонах ЄС з Білоруссю.

ЄС висловив протест Білорусі через 50-кратне збільшення кількості мігрантів

Разом з тим, вона підкреслила, що це не ізольовані інциденти, вони відбуваються і на інших кордонах, і ЄС повинен погодити спільну позицію щодо міграційної політики.

"Тому це є частиною нашої роботи над Шенгеном. Ми визначимо нові шляхи відповіді на таку агресію, щоб гарантувати єдність і захистити наші зовнішні кордони. Однак, поки ми не знайдемо спільну основу щодо управління міграцією, наші опоненти продовжать використовувати це", - сказала глава Єврокомісії.

"Новий Пакт про міграцію та притулок дає нам все необхідне для управління різними типами ситуацій, з якими ми стикаємося", - сказав фон дер Ляєн, визнавши, що з тих пір, як Єврокомісія представила свою пропозицію, "прогрес був болісно повільним".

У Німеччині фіксують зростання нелегальної міграції з Білорусі

Вона закликала держави-члени і Європейський парламент прискорити цей процес.

ЄС звинувачує Білорусь у використанні нелегальних мігрантів, переважно іракців, як політичної зброї у відповідь на санкції ЄС, запроваджені проти Мінська.

Читайте також Біженці як зброя: що зробило Литву ціллю численних гібридних атак Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.