МЗС Грузії: стратегічне партнерство країн не може бути в заручниках у Саакашвілі

Субота, 2 жовтня 2021, 13:46

Неприпустимо, щоб одна людина брала в заручники стратегічне партнерство між Грузією та Україною.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Imedi news, так глава МЗС Грузії Давид Залкаліані відреагував на позицію президента України щодо арешту Михеїла Саакашвілі. 

"Їхня позиція зрозуміла, тому що Саакашвілі є їхнім громадянином. Посольство має комунікацію, був контакт з працівником посольства, який надасть українській стороні всю цікаву для них інформацію. Інформація, оприлюднена вчора прокуратурою, буде негайно передана українським друзям", - сказав Залкаліані.

Україна попросила Грузію допустити консула до Саакашвілі

Він висловив упевненість, що "спокійно, мирно у нас будуть роз'яснення з усіх питань, і наші відносини з Україною так само будуть розвиватися, як розвивалися до цього".

"Неприпустимо, щоб одна особа брала в заручники стратегічне партнерство між Грузією та Україною", - додав глава грузинського МЗС.

Вранці у суботу 2 жовтня  в МЗС України відбулась зустріч із тимчасовим повіреним Грузії. Українська сторона наголосила на необхідності повного дотримання законних прав Саакашвілі, звернулася із запитом на його відвідання українським консулом.

Саакашвілі висунули нове звинувачення - незаконний перетин кордону

Глава МЗС України Дмитро Кулеба пообіцяв необхідний захист Саакашвілі як громадянину України.

Напередодні речник президента України заявив, що Володимир Зеленський занепокоєний новинами і тоном заяв, що лунають в Грузії після затримання Саакашвілі, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ.

Колишній президент Грузії Михеїл Саакашвілі 1 жовтня прибув до країни вперше за 8 років попри загрозу арешту.

Того ж дня прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі. Кадри затримання пізніше оприлюднила поліція.

Саакашвілі оголосив себе політичним в’язнем і почав голодування. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.