62% французів підтримують використання "паспортів здоров’я"

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 11:14

62% французів вважають вимогу паспорта здоров’я хорошим заходом і 47% в цілому схвально оцінюють політику реагування на епідемію президента Еммануеля Макрона.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV, про це свідчать результати опитування Odoxa-Backbone Consulting, проведеного на замовлення Le Figaro. 

Це вищі показники, ніж за попередніми опитуваннями. У лютому 57% респондентів висловились проти тоді ще потенційного застосування паспорта здоров’я, а політику уряду станом на травень схвально оцінювали близько третини респондентів. 

Близько 60% опитаних також схвалюють нещодавнє продовження періоду застосування ковід-сертифікатів як перепусток, якщо того вимагатиме ситуація, до липня 2022 року. 

Президент соціологічної компанії Гаель Сліман зауважив, що при цьому є значні розбіжності залежно від групи респондентів. Так, найвища підтримка "паспортів здоров’я" як способу стримувати епідемію - серед людей поважного віку (76% у групі 75+) та серед заможніших французів (66%). У той же час, серед молоді віком 25-34 роки підтримка складає 58%, серед людей робітничих професій - 53%.  

Помітили розбіжності і залежно від політичних симпатій респондентів: серед симпатиків "Непокірної Франції" 65% виступають проти "паспорта здоров’я". У той же час, виборці інших політсил скоріше підтримують його: понад 70% серед прихильників соціалістів та "Республіканців", 90% - партії Еммануеля Макрона та 58% - правопопулістського "Національного об’єднання" 

У той же час, 58% у майбутньому не хочуть, щоб продовження дії паспорта прив’язувалося до підсилюючої третьої дози вакцини.

Серед виборців "Непокірної Франції" та "Національного об’єднання" переважно негативно оцінюють політику влади щодо епідемії - 77% і 67% відповідно.

Опитування проводилося серед 1005 респондентів віком від 18 років методом онлайн-опитування 20-21 жовтня. Похибка складає 1,4-3-1%. 

Нагадаємо, у Франції кілька місяців поспіль щосуботи збираються протести проти ковід-сертифікатів як перепусток та обов'язкової вакцинації деяких категорій. На початку протести збирали близько 200 000 людей по всій території країни, останнім часом акції стали менш масштабними. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.