Португалія приєднається до сил швидкого реагування НАТО

Вівторок, 15 лютого 2022, 11:19

Португалія приєднається до багатонаціональних об'єднаних сил високої готовності НАТО, які повинні забезпечувати швидке військове реагування на кризу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у відповіді Міністерства оборони у відповідь на запит агентства Lusa.

"Відповідно до міжнародних зобов'язань, взятих перед НАТО, в 2022 році Португалія братиме участь у Силах реагування НАТО (NRF), які знаходяться під командуванням Верховного головнокомандувача об'єднаними силами НАТО в Європі (SACEUR)", - йдеться у відповіді Міноборони.

До складу Сил реагування НАТО входить "Спільна оперативна група дуже високої готовності" (VJTF), яка може бути готова до реагування протягом 7 днів.

"Кошти, виділені Португалією для VJTF на 2022 рік, можуть бути використані НАТО у разі активації повністю або частково, залежно від типу виконуваної місії", - зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, НАТО збирається розмістити багатонаціональні військові контингенти в Румунії, Словаччині та Болгарії.

Франція та США вважаються двома безпечними джерелами військ для нової ініціативи. На сьогодні бойові групи існують лише в країнах Балтії – Естонії, Литві та Латвії, а також у Польщі.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: