Україна вважає несправедливими пояснення Німеччини щодо відмови від постачання зброї

Понеділок, 7 лютого 2022, 13:02

Глава МЗС Дмитро Кулеба назвав несправедливими пояснення Німеччини щодо непостачання зброї Україні, але він продовжить обговорення з цього питання з німецькою колегою Анналеною Бербок під час її візиту до України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це міністр заявив на брифінгу в Києві.

"Питання військових постачань до України з Німеччини або з третіх країн чи міжнародних організацій, які потребують на це дозволу Німеччини, буде на порядку денному моїх переговорів сьогодні, як і низка інших питань", - сказав Кулеба.

"І так само ми будемо обговорювати цю тему завтра під час візиту президента Макрона. Тому що коли йдеться про зміцнення України, українських збройних сил, не може бути країн-винятків, з якими ми цю тему не порушуємо", - додав він.

За словами міністра, Німеччина неодноразово пояснювала свою позицію щодо непостачання зброї у кризові регіони, однак українська сторона вважає ці пояснення несправедливими.

"Ми вважаємо ці пояснення стосовно України несправедливими. Ми вважаємо, що є можливість ширшого простору для дій Німеччини, але ми маємо поважати позицію держави. Утім, це не означає, що ми не повинні з нею працювати, тому ми і надалі будемо працювати з Німеччиною з цього питання", - сказав Кулеба.

При цьому він висловив вдячність Німеччині за ту роботу, яку вона робить у Нормандському форматі, з інших питань двосторонньої взаємодії.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц відповів на критику щодо того, що Берлін зробив недостатньо для підтримки України, водночас наголосивши, що Росія заплатить високу ціну у разі вторгнення в Україну.

Читайте більше про дискусії у Німеччині на цю тему: Німецька зброя для Києва: як тиск ЗМІ змушує Берлін змінювати політику щодо України

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.