Двоє російських олігархів відхрестилися від дружби з Путіним і оскаржать санкції ЄС

Вівторок, 1 березня 2022, 10:19

Російські мільярдери Міхаіл Фрідман та Пьотр Авен заявили, що оскаржуватимуть "хибну та необґрунтовану основу" санкцій Європейського Союзу, запроваджених за вторгнення Росії в Україну.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

У понеділок ЄС ввів санкції проти Фрідмана, Авена, а також десятків інших відомих росіян.

ЄС заявив, що "Авен є одним із найближчих олігархів Владіміра Путіна" і що Фрідмана "називають головним російським фінансистом та помічником найближчого оточення Путіна".

"Міхаіл Фрідман і Пьотр Авен... глибоко вражені свідомо хибними твердженнями, що містяться в Регламенті ЄС, які покликані виправдати підставу, на якій вони були піддані санкціям", - заявили бізнесмени.

Авен сказав, що з боку ЄС було неправильно говорити, що він був "особливо близьким особистим другом" генерального директора "Роснєфті" Ігоря Сечіна. Фрідман сказав, що це неправда, що він налагодив міцні зв'язки з адміністрацією Путіна.

Вони обидва заявили, що невірно стверджувати, що вони "були неофіційними емісарами російського уряду" або що вони підтримували чи отримували вигоду від російських осіб, відповідальних за дестабілізацію України.

Читайте також: Пекельний коктейль санкцій: як Захід каратиме економіку РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: