Президентка Грузії не хоче повертатися до питання помилування Саакашвілі

Понеділок, 14 березня 2022, 15:48

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі не змінить позицію щодо помилування свого попередника Міхеїла Саакашвілі, незважаючи на ситуацію в Україні. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомило "Ехо Кавказа" з посиланням на слова глави держави. 

"Я не торкаюся і не збираюся торкатися повторних обговорень теми помилування Саакашвілі, звідки це не виходило б. Відповідь я вже одного разу дала. Повернення до цього питання на тлі війни в Україні є лише поглибленням внутрішньої поляризації", – сказала Зурабішвілі.

Президентку Грузії, яка раніше заявляла, що ніколи не помилує екслідера країни, просили переглянути свою позицію, нагадує агентство "Новини-Грузія".

Саакашвілі затримали у Тбілісі 1 жовтня 2021 року. За рішенням грузинського суду, який звинуватив Саакашвілі заочно, він повинен шість років відсидіти у в’язниці за звинуваченнями у зловживанні службовим становищем. Також суд продовжує розглядати ще три справи проти Саакашвілі – про розгін акції 7 листопада 2007 року, про розтрату держкоштів та незаконний перетин кордону Грузії.

Саакашвілі – громадянин України, він очолює Виконавчий комітет Національної ради реформ за президента Володимира Зеленського, а в минулому також обіймав посаду губернатора Одеської області. Після початку повномасштабних військових дій в Україні питання його помилування знову стало актуальним.

Нагадаємо, колишній президент Грузії та громадянин України Міхеїл Саакашвілі, який відбуває ув'язнення в Грузії, оголосив безстрокове голодування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.