ООН надасть додатково $40 млн на гуманітарну допомогу Україні

Понеділок, 14 березня 2022, 20:18

Організація Об'єднаних Націй надасть додатково $40 мільйонів на гуманітарну допомогу Україні та сформує групу реагування для подолання наслідків війни для світової економіки.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, пише "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Гутерріш заявив, що нова "група реагування на надзвичайні ситуації" прагнутиме пом'якшити наслідки війни для продовольства, енергетики та фінансів у всьому світі, особливо в країнах, що розвиваються, після того, як Україна припинила експорт пшениці, яка раніше становила 50% світового продовольчого ринку.

Гутерріш сказав, що офіційний керівний комітет групи перебуває у розробці, і незабаром розпочнуться консультації з країнами-членами ООН.

"Це тримає дамоклів меч над світовою економікою, особливо над світом, що розвивається... Ми повинні зробити все можливе, щоб запобігти урагану голоду і краху глобальної продовольчої системи. Хоч би яким був результат, у цій війні не буде переможців, які тільки програли", — сказав він.

Відповідаючи на запитання репортера про створення так званої безпольотної зони над Україною, Гутерріш сказав, що він був у тісному контакті з ядерними країнами, такими як Китай, Індія та Ізраїль, щоб конфлікт не загострився далі, але зазначив, що він не розмовляв безпосередньо із президентом Росії.

Нагадаємо, парламент Естонії ухвалив звернення до парламентів держав-членів ООН, щоб вони негайно вжили заходів щодо встановлення забороненої для польотів зони, щоб уникнути масових жертв серед цивільного населення України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: