Прем’єр Словенії: на континенті нема більш європейської країни, ніж Україна

Вівторок, 15 березня 2022, 15:34

Прем’єр-міністр Словенії Янез Янша вважає, що якщо говорити про цінності, то нема на континенті більш європейської країни, ніж Україна.

Про це він написав у Twitter з нагоди візиту до Києва разом з польським і чеським колегами.

"Разом з Матеушем Моравецьким та Петром Фіалою ми хочемо принести сигнал Україні. Україна – це європейська країна. Кожен шлях в Україні – це європейський шлях. Скоро це буде і євросоюзівський шлях", - написав Янша.

За його словами, в останні роки в ЄС велася дискусія про фундаментальні європейські цінності, яка була здебільшого теоретичною.

"Аж раптом ми зрозуміли, що ці фундаментальні європейські цінності насправді існують. І що вони під загрозою. І що європейці їх захищають. Своїм життям. В Україні. Це був момент, коли ми в ЄС почали нарешті прокидатися. Змінюватись. Щоб стати більш єдиним, ніж будь-коли. У підтримці України. Завдяки вашій сміливості. Вашій єдності. Вашій жертві. На даний момент, якщо говорити про наші цінності, то немає жодної країни на всьому нашому континенті, яка є більш європейською, ніж Україна", - наголосив прем’єр Словенії.

"Спасибі вам за те, що не лише захищаєте свою Батьківщину та Європу як територію, а захищаєте саму серцевину європейських цінностей і наш спосіб життя. Ваша боротьба - це наша боротьба, і разом ми переможемо", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.