У новому пакеті допомоги США для України - додаткові $800 млн на військові потреби  - ЗМІ

Середа, 16 березня 2022, 08:09

У новому пакеті допомоги США для України обсягом 13,6 млрд доларів, який вже підписав президент, передбачені додаткові 800 млн на безпекову допомогу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє CNN, посилаючись на слова анонімного співрозмовника в адміністрації Байдена. 

Раніше повідомлялося, що новий пакет екстреної допомоги Україні містить 3,5 мільярда доларів на оплату поставок військової техніки та спорядження. 

Офіційне оголошення Байдена з цього приводу очікується у середу. 

За попередньою інформацією, пакет передбачатиме надання оборонної зброї, яку США вже передавали раніше, у тому числі протитанкових комплексів Javelin та протиповітряних ракет Stinger. 

Обговорюється у тому числі надання бойових дронів, але фінального рішення з цього приводу ще немає. 

Зазначається, що адміністрація Байден спробує якнайшвидше трансформувати кошти у реальну допомогу, тому що постачання військової допомоги на територію України стає все складнішим, хоча й залишається можливим. 

Нагадаємо, 15 березня Байден підписав закон про двопартійне фінансування, який передбачає виділення $13,6 млрд військової та гуманітарної допомоги Україні.

Тим часом у новому листі, надісланому адміністрації Байдена у вівторок, високопоставлені республіканці в Палаті представників та Сенаті закликають надати Україні системи ППО радянського та російського виробництва, щоб допомогти захиститися від агресії Росії.

Читайте також: Примус до "закритого неба": як суспільство тисне на Байдена задля допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: