Парламентарі 28 країн створили неформальне об’єднання для підтримки України

Вівторок, 22 березня 2022, 18:48

Парламентарі 28 країн світу створили неформальне об’єднання United for Ukraine ("Разом задля України") з метою координувати ініціативи для підтримки України у зв’язку з російською збройною агресією.

Про це у коментарі "Європейській правді" повідомив один з його ключових ініціаторів, литовський європарламентар Андрюс Кубілюс. 

До об’єднання увійшли понад 150 парламентарів з 28 країн - членів ЄС, Британії, США, Канади, Нової Зеландії, у тому числі депутати Європарламенту. 22 березня відбулася його установча зустріч, на яку запросили також спікера Верховної Ради України. 

Через це об’єднання планують координувати усі спільні кроки щодо України - "від допомоги зброєю та санкцій до стратегічної підтримки членства України в ЄС", і тиснути на свої уряди.

"Це буде форм для віртуальних та особистих зустрічей, щоб обмінюватися інформацією та ідеями для підтримки європейського шляху України і прийняття відповідних рішень на рівні ЄС та національному рівні, щоб допомогти українській владі та українцям чинити спротив агресору - злочинному режиму Путіна. Ми будемо постійно піднімати питання про постачання зброї, західні санкції, майбутню відбудову інфраструктури та економіки України, її руху до ЄС тощо. У наступні місяці для цього потрібно буде багато спільної роботи в інституціях ЄС, країнах-членах та у всьому західному світі", - розповів Андрюс Кубілюс.  

Як вже повідомлялося, голова делегації Європарламенту в комітеті Асоціації ЄС-Україна, ексглава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський на установчій зустрічі висловився за створення військової місії НАТО для врегулювання ситуації в Україні та часткове закриття неба над Україною. 

Також цього тижня 21-24 березня Європарламент організовує "Дні солідарності з Україною", щоб показати свою підтримку українському парламенту після російського вторгнення.

Читайте також: План дій для Європи: що допоможе ЄС перемогти Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: