Нацбанк закликав відключити від SWIFT Центробанк РФ

Четвер, 24 березня 2022, 00:50

Національний банк України  закликав центробанки Канади, Японії, Великої Британії, США, Швейцарії та Європейський центробанк розірвати кореспондентські відносини з усіма банками Росії та Білорусі.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на заяву, оприлюднену на сайті НБУ.

"Перегляд та розрив кореспондентських відносин з усіма російськими та білоруськими банками дасть можливість посилити тиск на агресорів та досягти максимального ефекту від уже запроваджених санкцій", – цитується у заяві слова голови Нацбанку Кирила Шевченка.

Крім того, НБУ звернувся до керівництва міжнародної системи SWIFT із закликом "приєднатися до міжнародної спільноти та посилити фінансовий тиск на державу-агресора".

У НБУ пропонують відключити Центральний банк Росії від системи обміну фінансовими повідомленнями. Такий крок має посилити міжнародну фінансову ізоляцію РФ і стане дієвим інструментом максимальної протидії агресії Росії у фінансовій сфері.

Нагадаємо, 2 березня Євросоюз видключив від платіжної системи SWIFT сім російських банків, включаючи VTB.

Натомість від SWIFT не було відключено найбільший банк РФ Сбербанк, а також низку інших системоутворюючих банків.

Низка країн, зокрема велика Британія, Польща та балтійські країни, пропонують  посилити санкції, відключивши від SWIFT всю банківську систему РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: