ЄС хоче відключити від SWIFT більше російських банків - глава МЗС Ірландії

П'ятниця, 4 березня 2022, 14:30

Міністр закордонних справ Ірландії заявив сьогодні, що наступним раундом санкцій Європейський Союз може відключити більше російських банків від системи SWIFT і, ймовірно, заборонить російським кораблям заходити в порти, а також деякі основні російські імпортні товари.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє RTE.

"З системи SWIFT буде виведено більше російських банків. Я підозрюю, що всім судам під російським прапором буде заборонено заходити в порти ЄС", - сказав глава МЗС Ірландії Саймон Ковені.

"Я також підозрюю, що ми заборонимо інші види імпорту, такі як сталь, деревина, алюміній і, можливо, вугілля", – додав пан Ковені.

"Це великі рішення Європейського Союзу, які вплинуть на Ірландію та країни ЄС. Але ці рішення потрібні, щоб надіслати дуже і дуже сильні повідомлення Росії, що це божевілля має зупинитися", - сказав він.

Євросоюз заявив у середу, що виключає сім російських банків із SWIFT, але не включив тих, хто обробляє платежі за енергоносії, зокрема Сбербанк, найбільшого кредитора Росії, і Газпромбанк.

Нагадаємо, глава МЗС Британії хоче прискорити процес запровадження санкцій проти РФ.

Напередодні стало відомо, що Велика Британія запроваджує санкції проти ще двох російських олігархів — Алішера Усманова та Ігоря Шувалова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.