США не підтримують ідею вигнання Росії з Радбезу ООН

Четвер, 3 березня 2022, 20:34

Сполучені штати Америки продовжують вважати, що Росія є постійним членом Ради Безпеки ООН, попри підняту Україною проблему щодо того, що її членство не базується на документах.

Про це заявила речниця Білого дому Джен Псакі на брифінгу у Білому домі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Псакі, зокрема, не вважає, що членство Росії в Радбезі зараз під загрозою. "Ми не бачимо, щоб це відбувалося", - заявила вона.

Джен Псакі наголосила, що адміністрація Байдена виступає не проти членства Росії в Радбезі ООН, а проти дій Росії. "Ми розуміємо, що вони мають місце як постійного члена РБ ООН. Але проблемою є те, що вони викривляють Хартію ООН", - заявила представниця Білого дому.

Нагадаємо, постійний представник України в ООН Сергій Кислиця у виступі на засіданні Ради безпеки ООН майже одразу після початку нового наступу Росії підняв питання про те, наскільки легально РФ стала членом Радбезу ООН замість СРСР. 

Чому українські дипломати оспорюють повноправне членство Росії, дивіться у нашому відео, а також читайте у матеріалі Сергія Сидоренка Росія фальсифікує своє членство в Радбезі та в ООН? Детально про звинувачення України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.