Кулеба дорікнув Німеччині за небажання йти на економічні жертви

Середа, 30 березня 2022, 19:37

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поскаржився на недостатню підтримку України з боку Заходу, і передусім Німеччини.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню Stern, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

"Деякі західні країни чудово вміють знаходити виправдання, щоб щось не робити для України. Вони справді чудові в цьому. Німеччина боїться йти на економічні жертви. Але знаєте що? Ми йдемо на справжні жертви. Ми втрачаємо людей" - сказав Кулеба.

"Непідтримка Росії не означає автоматично, що ви вже підтримуєте Україну. Поки триває війна, ваша країна повинна робити для нас більше", – наголосив міністр.

Серед іншого він закликав припинити російський імпорт і експорт через німецькі порти, відключити всі російські банки від системи Swift і негайно припинити всі поставки газу, нафти та вугілля з Росії.

"Це реальні заходи, щоб зупинити військову машину Росії" - заявив Кулеба.

Як повідомлялося, європейські країни з метою посилення санкцій проти Росії розглядають можливість розширення обмежень на більшу кількість банків, запровадження санкцій проти додаткових членів сімей олігархів та посилення обмеження використання криптовалют для ухилення від санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: