Україна вимагає нового раунду болючих санкцій проти РФ у найближчі дні

Неділя, 6 березня 2022, 13:44

Україна наполягає на запровадженні країнами Заходу нового раунду болючих санкцій проти Росії вже наступного тижня.

Про це на брифінгу в неділю заявив глава МЗС Дмитро Кулеба, пише "Європейська правда",

"Україна, український народ очікує від Європейського Союзу і країн "Великої сімки" нового раунду болючих санкцій проти Росії", - заявив Дмитро Кулеба.

Коли санкції повалять Росію? Пояснюємо

За його словами, Україна вдячна за введені санкції, які є безпрецедентними і завдали безпрецедентної шкоди російській економіці та елітам.

"Але війна продовжується. А значить, станом на зараз, ці санкції є напів заходами. Якщо Захід залишиться на цьому рівні застосованих санкцій, то у нас буде половинчаста ситуація, коли через половинчасті заходи будуть повноцінно продовжувати страждати і гинути українські громадяни. Санкційний тиск має бути продовжений", - зауважив міністр.

Кулеба додав, що Україна буде тиснути на західних партнерів для ухвалення нових санкцій вже наступного тижня.

"Це не відповідає безпековим інтересам Європи, якщо у найближчі дні не будуть застосовані нові болючі санкції проти Росії. Кров і страждання українців будуть не лише на руках самої Росії, але і тих, хто відмовиться підвищувати тиск на Росію", - додав міністр.

Дивіться аналіз вже запроваджених санкцій у відео "ЄвроПравди": Коли санкції повалять Росію? Що зміниться для росіян? Чи врятує Китай? Пояснюємо

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: