У Канаді обговорюють можливість безвізу для українців, які втікають від війни

Вівторок, 8 березня 2022, 08:45

Тимчасовий повірений України в Канаді Андрій Буквич розповів про обговорення в Канаді питання щодо запровадження безвізового режиму для українців, які втікають від війни.

Про це йшла мова під час телемарафону, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на УНІАН.

Відповідаючи на запитання щодо можливості скасування Канадою віз для українців, які втікають від війни, Буквич зазначив, що канадський міністр з питань імміграції Шон Фрейзер доповідав у парламенті з цього питання.

"Він казав, яка кількість додаткових ресурсів кинута на український напрямок. Для того, щоб ті громадяни, в яких уже є канадські візи, або ті громадяни, які мають рідних і близьких в Канаді з канадським громадянством, могли привезти тих, хто шукає притулку, в Канаду. Ці рішення імплементуються", - сказав Буквич.

Він додав, що ресурси під реалізацію цих рішень є.

"Водночас, якщо справа стосується саме безвізового режиму, можу сказати точно, що є консенсус серед політичних сил ухвалити таке рішення. Водночас тривають консультації з урядом і, зокрема, з міграційною службою щодо механізмів чіткої реалізації цього політичного рішення. На жаль, поки що позитивної відповіді немає. І уряд Канади працює над визначенням, чи є практичний механізм його реалізації", - зазначив тимчасовий повірений.

Буквич висловив думку, що найближчими тижнями певне рішення щодо надання притулку українцям, "які втікають від жахів російської війни, буде ухвалене і парламентом, і урядом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: