Українські військові почали освоювати бронемашини, подаровані Британією

П'ятниця, 22 квітня 2022, 08:38

Українські військові вже почали вивчати бронетранспортери, які Британія передає Україні, навчання відбувається на території Британії.

Як повідомляє The Guardian, про це сказав прем’єр Британії Борис Джонсон, пише "Європейська правда".

За його словами, йдеться про "кілька десятків" українських військовослужбовців, які потім повернуться в Україну разом з подарованими 120 бронетранспортерами. 

Крім того, він розповів, що британські інструктори у Польщі допомагають українцям освоювати ПЗРК Starstreak. 

Британія вирішила передати Україні щонайменш 120 броньованих машин. З них 80 - машини Mastiff, Husky та Wolfhound, призначені для транспортування особового складу у зоні бойових дій.  

Ще 40 машин адаптовані для ведення розвідки на місці бою та інших цілей. Це, зокрема, машини Spartan, розраховані на перевезення чотирьох бійців плюс команди з трьох людей, фронтові "швидкі" Samaritan, броньовані машини командного призначення Sultan, бронемашини Samson.

Співрозмовник видання із Міноборони розповів, що для освоєння цієї техніки потрібно кілька тижнів, щоб українські військові знали усі її технічні можливості. 

Видання Times з посиланням на джерела повідомляло, що британські інструктори відновили тренування українських військових і на території України. 

Тим часом США починають навчати українських військових користуватися 155-мм гаубицями, які увійшли до останніх пакетів безпекової допомоги. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.