Байден вагається, як бути з самітом лідерів G20, де очікують Путіна

Субота, 30 квітня 2022, 08:27

Президент США Джо Байден і його радники продовжують консультуватися, як бути з участю у саміті лідерів Групи двадцяти в листопаді, на якому планує бути президент РФ Владімір Путін. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє CNN.

Джо Байден перед останніми подіями G20 висловлював думку, що Росію варто виключити з цього формату, а посадовці США та ще кількох західних країн бойкотували заходи за участі російських представників.

Також були спроби дискусій з Індонезією - яка цього року головує у форматі - про те, щоб там активніше засуджували війну Росії. 

Речниця Білого дому Джен Псакі в одному з останніх коментарів сказала, що поки передчасно прогнозувати формат саміту, а Байден чітко заявляв, що виступає проти присутності Путіна.

Посадовці зазначають, що навряд чи визначаться з рішенням найближчим часом, і продовжують зважувати між тим, щоб їхати на захід попри Путіна, або не приїхати і уступити ключову роль Росії та Китаю.

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський повідомив, що отримав від лідера Індонезії запрошення на саміт.

У США розуміють, що виключити Росію з формату G20 - малореалістично, тому що для рішення потрібен консенсус країн-учасниць, і Китай вже дав зрозуміти, що не пітримає це. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: