До України приїхало керівництво ПАРЄ

Середа, 6 квітня 2022, 09:07

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс та лідери парламентських груп у середу відвідають Львів на знак солідарності з Україною та для зустрічей із представниками влади.

Про це розповіли Європейській правді у пресслужбі асамблеї.

"Президент ПАРЄ перебуває з візитом в Україні на запрошення спікера Верховної ради, його супроводжують лідери п’яти політичних груп та генеральний секретар Парламентської асамблеї Ради Європи", - пояснили у Страсбурзі.

Напередодні візиту Тіні Кокс дав інтерв’ю "Європейській правді", у якому зокрема розповів про те, як саме виганяли Росію з Ради Європи, та що цьому передувало. Він також спробував переконати, що не був проросійським до початку вторгнення.

Делегація ПАРЄ у Львові має намір "обговорити наслідки агресії РФ проти України та найкращі способи підтримки з боку Ради Європи".

"Частина обговорення стосуватиметься того, як допомогти українській владі розслідувати різанину в Бучі та інших районах, раніше окупованих російською армією", - наголосили в пресслужбі асамблеї.

У Львові президент та керівники груп також зустрінуться, зокрема, з членами української делегації в ПАРЄ та міським головою Львова Андрієм Садовим.

Як повідомлялося, Президент ПАРЄ натякає, що з Ради Європи можуть виключити не лише Росію, а й Туреччину.

Детальніше читайте в інтерв’ю "Президент ПАРЄ: В Україні кажуть, що я проросійський, але у мене інша позиція"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: