Іспанія каже про підтримку заявки України на вступ у ЄС, але НАТО "не на часі"

Четвер, 7 квітня 2022, 13:27

Міністр закордонних справ Іспанії заявив, що його країна підтримує заявку України на вступ до ЄС.

Про це він сказав Sky News, повідомляє "Європейська правда".

Хосе Мануель Альбарес сказав, що не може "судити, яким буде кінцевий результат", але додав: "Я хочу щоб мене чітко зрозуміли: для України є місце в європейській сім'ї".

Він сказав, що вступ України в НАТО "зараз не розглядається", незважаючи на те, що країна висловлює давнє бажання приєднатися до військового альянсу.

Нагадаємо, президентка Європейського парламенту Роберта Метсола вважає, що часові рамки розгляду заявки України на членство в Європейському Союзі будуть значно меншими, ніж в інших випадках, якщо українська сторона оперативно надасть відповіді на опитувальник Європейської комісії.

Як повідомляла "ЄвроПравда", Європейська комісія цього тижня планує передати Україні опитувальник, що є необхідним етапом для набуття Україною статусу кандидата.

Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина ​​повідомляла, що уряд протягом двох останніх тижнів готував проєкти відповідей на очікуваний опитувальних, тому готовий офіційно відповісти за дуже стислий час. 

Детально про подальшу процедуру читайте у статті Кандидатський максимум: як Єврокомісія планує просувати Україну до членства у ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.