Швейцарія заблокувала російські активи на $8 млрд

Четвер, 7 квітня 2022, 18:17

Швейцарія заблокувала російські активи на суму 7,5 млрд швейцарських франків (8 млрд доларів) станом на сьогодні — за п'ять тижнів після того, як вона вперше ввела санкції проти оточення Владіміра Путіна.

Про це пише Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

Нова цифра є 30-відсотковим стрибком у порівнянні з 5,75 млрд франків, про які 24 березня повідомив Швейцарський секретаріат з економічних питань (SECO).

Вищий показник свідчить про те, що реалізація санкцій працює добре, заявив глава SECO Ервін Боллінджер.

Трохи більше місяця тому Швейцарія несподівано відійшла від традиції нейтралітету і заявила, що повністю підтримає заходи Європейського Союзу проти Росії. Тим не менш, швейцарський уряд і, зокрема, SECO зазнали критики з боку політиків у Берні та ЗМІ за те, що вони не зробили достатньо для блокування активів росіян які перебувають під санкціями.

"Так, російські активи у Швейцарії становлять від 150 до 200 мільярдів швейцарських франків, але дозвольте мені прояснити, що не кожен росіянин тут під санкціями", - сказав Боллінджер у відповідь на цю критику.

З 900 осіб, згаданих на даний момент у списках санкцій, "дуже небагато" з цих людей мають нерухомість у Швейцарії, і набагато менше є платниками податків", — сказав Боллінджер. "Ми можемо говорити про невелику групу, я думаю це навіть не 100 людей", - додав він.

SECO стверджує, що повністю реалізувала всі попередні раунди санкцій Європейського Союзу, але вжиття заходів може зайняти час через складність кожного випадку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.