Європарламент закликав посилити захист неповнолітніх українських біженців

Четвер, 7 квітня 2022, 23:08

В Європейському парламенті стурбовані "незаконним усиновленням"  українських дітей, які втікають від війни.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Figaro.

У резолюції, за яку проголосувала Європарламент у четвер, 7 квітня, висловив стурбованість долею українських дітей, які втікають від війни, підкресливши ризик " незаконного усиновлення " дітей без супроводу та вимагаючи, щоб за ними наглядали соціальні служби.

"З метою запобігання торгівлі дітьми, незаконному усиновленню та іншим зловживанням", парламентарі вимагають "негайного включення дітей без супроводу до систем моніторингу соціальних служб ", щоб гарантувати їх безпеку та дозволити можливе "возз’єднання родин", говориться у резолюції. 

Також Європарламент пропонує розмщати на кордонах ЄС працівників із захисту дітей разом із службами розшуку сімей. 

Дітей, що прибули до ЄС без супроводу дорослих, пропонується розміщати в сімейному середовищі, а не в установах, а аткож "негайно призначити для них "опікуна" та забезпечити, щоб брати і сестри " не розлучалися ".

Крім того, Європарламент наполягає на необхідності швидкого повернення неповнолітніх біженців до навчання, закликавши Європейську Комісію та країни-члени ЄС створювати у школах вакансії "українських або україномовних вчителів ".

Нагадаємо, за даними Верховного комісара у справах біженців, з початку російського вторгнення понад чотири мільйони українців  були змушені покинути свої дома. З них майже половина є неповнолітніми.

 Також нагадаємо, що сьогодні депутати Європарламенту затвердили резолюцію, у якій вимагають повного ембарго на російський імпорт нафти, вугілля, ядерного палива та газу.

Також Європарламент висловив обурення через повідомлення про звірства російських збройних сил в Бучі та інших українських містах та вимагає притягнути до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.