Росія готує провокації в Придністров’ї на травневі свята - розвідка

фото
Неділя, 1 травня 2022, 10:48

Придністров’я продовжують готувати до війни з Україною - Росія готує там провокації на травневі свята.

Про це повідомило Головне управління розвідки України, пише "Європейська правда".

За даними розвідки, на території невизнаної республіки надрукували великий наклад газети "Придністров’я", датований 2 травня 2022 року.

У центральному матеріалі газети "Офіційне звернення жителів ПМР до президента РФ Путіна" висловлюється прохання "залучити збройні сили ПМР в діях армії РФ". 

Для цього на території самої РФ відкриваються "мобілізаційні пункти" для набору добровольців воювати в "армії Придністров’я"

Таким чином Кремль намагається легалізувати тисячі своїх військових, які здійснюватимуть провокації з території Придністров’я, вважає українська розвідка.

Також газета містить низку агітаційних матеріалів про "криваві теракти, які звалились на придністровців на травневі свята, десятки вбитих, включаючи дітей, старих та жінок". 

 

Розвідка наголошує: оскільки газета надрукована ще напередодні свят, існує небезпека, що кремлівська влада планує вчинити низку актів залякування серед місцевого населення, відповідальність за які традиційно покладе на "Україну і колективний Захід".

"Тексти газети переповнені кремлівськими штампами: "Можливості уникнути великої війни у придністровців більше немає. Київ і його натівські куратори вже винесли свій вирок, вже узгодили всі свої дії з Кишиневом і Бухарестом", - йдеться у повідомленні.

Крім того, іноземних громадян закликають вступати у збройні сили невизнаної республіки, зокрема, на території РФ, а також на територіях інших псевдореспублік в Україні та Грузії, а також в Сирії.

"Такими діями керівництво РФ може готувати новий плацдарм агресії проти України та підґрунтя для "офіційної" окупації частини території незалежної Молдови", - заявляє ГУР МО України.

Головний редактор газети "Придністров'я" Олександр Карасьов повідомив придністровські ЗМІ, що ця газета - "явний фейк", і видання не готувало подібний спецвипуск, пише NewsMaker.

Про загострення ситуації у Придністров'ї дивіться відеопояснення "Європейської правди", або читайте у текстовій версії: Придністровська спецоперація. Що стоїть за терактами у Молдові та як має діяти Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.