Міністерка оборони Австрії підтримує обговорення у парламенті політики нейтралітету

Вівторок, 17 травня 2022, 12:51

Міністерка оборони Австрії Клаудія Таннер підтримує обговорення у парламенті політики нейтралітету країни після того, як Швеція та Фінляндія оголосили про свою заявку на членство в НАТО

Про це вона заявила перед зустріччю міністрів оборони країн ЄС у Брюсселі, передає "Європейська правда".

"Рішення кожної окремої держави вступити до Альянсу - це рішення кожної окремої держави", - сказала Таннер, додавши, що для Австрії "ситуація конституційно дуже зрозуміла", і справа не лише у конституції.

За її словами, "нейтралітет у серці австрійців". Проте вона додала, що нейтралітет необхідно обговорювати як у суспільстві, так і в парламенті, особливо з огляду на напад Росії на Україну.

"Про це потрібно говорити та обговорювати те, що відбувається прямо зараз", - сказала Таннер.

Австрія дотримується політики неприєднання до союзів безпеки. Проте практично всі її сусіди, окрім Швейцарії та Ліхтенштейну, є членами НАТО.

Як повідомлялося, глава МЗС Австрії  заявив, що країна не планує кардинально змінювати безпекову політику через російське вторгнення в Україну і приєднуватись до НАТО за прикладом Фінляндії та Швеції. 

Нагадаємо, 17 травня міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде підписала заявку на вступ країни до Північноатлантичного альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: