Франція відкладає діалог із Корсикою про автономію

Вівторок, 24 травня 2022, 22:54

Переговори із Корсикою про автономний статус острова стартують лише після проведення у червні парламентських виборів у Франції.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Figaro, про це заявили у Міністерстві внутрішніх справ Франції.

Нагадаємо, такі переговори була анонсовані ще у березні під час візиту на острів міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманіна. Початково старт переговорів мав розпочатися у квітні, проте був перенесений через масові протести.

Нагадаємо, Франція була вимушена погодитися на такі переговори після масштабних протестів, старт яким дало вбивство 2 березня у французькій в'язниці борця за незалежність Корсики Івана Колонну, який відбував довічне ув'язнення за участь у вбивстві префекта Клода Еріньяка в 1998 році.

Згідно домовленостям, Париж погодився обговорювати весь "периметр" питань зміни статусу Корсики. Там зазначають, що "червоними лініями" для Франції є збереження Корсики у складі республіки та "відмова від створення двох категорій громадян".

Разом із тим,з того часу відбулася ще одна гучна подія. Всупереч домовленостям, Апеляційний суд Парижа відхилив прохання про переведення на Корсику  ще двох борців за незалежність:  Алена Ферранді та  П’єра Алессандрі.

Через це багато корсиканських політиків вже характеризують угоду з Парижем, як помилкову.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: