США засудили указ Путіна про російські паспорти українцям з окупованих територій

Четвер, 26 травня 2022, 12:51

США вважають, що нав’язування паспортів РФ громадянам України є відпрацьованою тактикою контролю з методичок Росії та грубо порушує суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це заявило у четвер посольства США, повідомляє "Європейська правда".

"Ми приєднуємося до МЗС України у засудженні паспортизації на тимчасово окупованих територіях – нав’язування паспортів Російської Федерації громадянам України є відпрацьованою тактикою контролю з методичок Росії та грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України", - зазначило посольство у своєму Twitter.

МЗС України напередодні заявило, що незаконна паспортизація у Херсоні та Запоріжжі, а також у Криму та на тимчасово окупованій частині Донецької та Луганської областей є грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, норм та принципів міжнародного гуманітарного права.

25 травня президент Росії Владімір Путін підписав указ про спрощений прийом у громадянство Росії мешканців окупованих територій Херсонської та Запорізької областей України.

Окупаційна влада заявила, що всі жителі Херсонської області матимуть право на отримання російського громадянства, також на окупованій території збираються повернути герб часів Російської імперії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.