"Ми не маємо виявляти слабкість": глава МЗС Франції про тиск на Росію

Понеділок, 30 травня 2022, 16:42

Новопризначена міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна зазначила, що Європа у нинішній ситуації не має проявляти слабкість у тиску на Росію за розв’язану нею війну.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона сказала на брифінгу з главою МЗС України Дмитро Кулеба у Києві. 

"Ми у цій ситуації не можемо дозволити собі проявити слабкість. Ми повинні діяти рішуче і мобілізувати усі наявні інструменти. Ми повинні зробити непосильним для Росії продовження цієї агресії. Саме на це спрямовані пакети санкцій, які вже є безпрецедентними", - заявила Катрін Колонна.

Вона зазначила, що Франція як головуюча у Раді ЄС країна продовжить координувати зусилля блоку, щоб схвалити наступний пакет санкцій та зменшувати залежність від російських енергоресурсів. 

Катрін Колонна додала що Франція продовжить допомагати Україні, у тому числі надаючи військову допомогу. "Ми знаємо, які потреби є з українського боку і які у нас є можливості, щоб задовольнити цей запит… Як ви знаєте, скоро будуть нові поставки САУ Caesar", - нагадала міністерка.

Вона повідомила також про прибуття до України чергової партії пожежної техніки та "швидких", у процедурі передачі яких особисто візьме участь. 

Катрін Колонна зазначила, що загалом з початку повномасштабної війни її країна надала Україні гуманітарну допомогу на 100 млн євро, нерідко завдяки низовим ініціативам місцевих громад.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: