Ердоган і Зеленський обговорили можливі переговори України та РФ і морські коридори для експорту

Понеділок, 30 травня 2022, 22:19

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським обговорив можливі переговори з РФ.

Про це пише Anadolu, повідомляє "Європейська правда".

"Під час розмови президент Ердоган заявив, що Туреччина доклала всіх зусиль для продовження переговорів між Україною та Росією і що відтепер вона готова надавати необхідну підтримку, включаючи посередництво", - йдеться у повідомленні.

Ердоган заявив, що надає особливого значення проєкту створення безпечного коридору для експорту української сільгосппродукції морем.

Президент Туреччини також заявив, що позитивно ставиться до участі у центрі моніторингу, який може бути створено за участі Росії, України та Організації Об'єднаних Націй, та готовий розміщувати такий центр у Стамбулі.

Раніше у понеділок Ердоган провів телефонну розмову із президентом РФ і також запропонував зустріч делегацій РФ, України та ООН у Стамбулі.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що Анкара веде переговори з Києвом та Москвою про відкриття коридору через Туреччину для експорту зерна з України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.