Данія готується до потенційного дефіциту газу у ЄС через тиск Росії 

Вівторок, 31 травня 2022, 22:01

Данія готує для себе план дій на випадок, якщо Росія припинить постачати газ ще більшій кількості європейських компаній.

Як повідомляє данське DR, про це сказав міністр з питань клімату та енергетики Ден Йоргенсен, пише "Європейська правда".

Міністр зазначив, що рішення "Газпрому" припинити постачання газу данській Ørsted не буде мати негайного впливу на енергобезпеку країни.

"Але очевидно, що майбутні перспективи дуже непевні - ми бачимо, що Путін припиняє постачання газу все новим і новим країнам. А це означає, що ми маємо бути готовими до ситуації з ускладненням поставок - і ми готуємося до цього", - сказав Йоргенсен.

За його словами, серйзона проблема може виникнути, якщо Росія припинить постачати газ до ЄС загалом. 

Міністр зазначив, що у Данії є план дій на випадок гострого дефіциту і в такому разі пріоритетними споживачами будуть домогосподарства та соціально важливі заклади. 

Нагадаємо, "Газпром" припинив постачання газу провідним компаніям вже п’яти європейських країн за відмову виконувати вимогу Росії про оплату у рублях. Першими відключень зазнали Польща й Болгарія, далі - Фінляндія, останніми - нідерландська Gasterra та данська Ørsted. Крім того, "Газпром" припинив постачання за одним з контрактів Shell Energy Europe.

Читайте також: Швидше за санкції: чим завершиться газова війна між Росією та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: