В Ірландії засудили сюжет росТБ з моделюванням ядерної атаки біля її берегів

Середа, 4 травня 2022, 12:48

Ірландські політики засудили репортаж російських державних ЗМІ, який моделює руйнування, спричинені ядерною атакою біля берегів Ірландії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

У репортажі російського Першого каналу, представленому рупором Кремля Дмитрієм Кисельовим, показано відеосимуляцію атаки підводної ракети, яка, за його словами, спричинить "гігантську хвилю цунамі висотою до 500 метрів", яка прокотиться по Ірландії та Великій Британії.

Ніл Річмонд, політик з правлячої в Ірландії партії Fine Gael, сказав, що пропагандистський сюжет є ще однією причиною для висилки посла Росії в Ірландії Юрія Філатова.

"Оскільки російські державні ЗМІ транслюють кричущі погрози проти Ірландії, які супроводжуються триваючою кампанією дезінформації, зрозуміло, що нам потрібно вислати посла Росії з Ірландії", – написав він у Twitter.

"Він просто ще один гвинтик у їхній пропагандистській машині у часи війни в Україні" - додав політик.

Ірландський євродепутат Біллі Келлехер заявив, що така "дика мова для нас просто неприйнятна", закликаючи ірландський уряд висловити свою огиду від відвертих ядерних погроз.

У посольстві Росії в Дубліні в свою чергу заявили: "Погляди та презентації телешоу належать редакції. Офіційна позиція Росії завжди полягала в тому, що в ядерній війні не може бути переможців і що її ніколи не можна розв’язувати".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: