ЄС надасть чіткий сигнал Путіну, надавши Україні статус кандидата на вступ - Кулеба

Середа, 4 травня 2022, 18:09

Надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському союзі, це найкраще, що може зробити блок для наближення миру.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба під час онлайн-включення у Twitter, пише "Європейська правда",

"Членство України в ЄС – це питання миру та війни у Європі. Якщо політика неоднозначності від ЄС щодо перспективи членства України продовжиться, то і війна продовжиться. Якщо ЄС у червні надасть Україні статус кандидата, це надішле чіткий меседж президенту Путіну, що щоб ти не робив, твоя політика провальна і Україна одна із нас", - сказав Кулеба.

Він зазначив, що потім буде певний час між отриманням статусу кандидата і власне самим набуттям членства." Але найкраще, що ЄС може зробити для наближення миру, це надати Україні статус кандидата. Йдеться про майбутнє України, а також про майбутнє Європи", - додав міністр.

Нагадаємо, в уряді Австрії заявили, що вступ України до ЄС не може бути досягнутий "у найближчі п'ять-десять років".

Раніше президент Євроради Шарль Мішель в інтерв’ю відмовився говорити про те, чи всі держави ЄС згідні з перспективою членства України.

В офісі президента Зеленського, втім, впевнені в успіху переговорів. Читайте інтерв’ю дипрадника Зеленського "Наш вступ до ЄС точно буде протягом найближчих років".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.