Кулеба з Блінкеном обговорили пришвидшене постачання Україні важкого озброєння

Середа, 15 червня 2022, 21:48

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і державний секретар США Ентоні Блінкен у середу провели телефонну розмову, де зокрема обговорили постачання Києву військової допомоги.

Як повідомляє "Європейська правда", про це повідомили пресслужби зовнішньополітичних відомств України і США.

Як зазначив Дмитро Кулеба, він у розмові з Блінкеном "висловив вдячність за вже надану США військову допомогу Україні та наголосив на терміновій потребі у більш регулярному постачанні більшої кількості важкого озброєння".

Також сторони скоординували наступні кроки задля посилення санкційного тиску на Росію.

У Держдепартаменті США заявили, що Кулеба з Блінкеном обговорили кроки для пришвидшення постачання важкого озброєння та стимулювання української економіки, зокрема в контексті забезпечення експорту зерна з України.

"Державний секретар наголосив на зусиллях США з вирішення глобальної продовольчої кризи, спричиненої свідомою війною Путіна в Україні, а також анонсував цілі США на прийдешніх самітах G7 і НАТО", – зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у середу провів телефонні переговори з українським візаві Володимиром Зеленським, у яких підтвердив виділення Києву мільярда доларів безпекової допомоги.

Очільник міністерства оборони США Ллойд Остін підтвердив, що в новому пакеті безпекової допомоги від США будуть боєприпаси для реактивних систем залпового вогню і протикорабельні ракети Harpoon.

А глава Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що українські військові в середу завершили навчання на реактивних системах залпового вогню HIMARS, і до кінця червня Україна отримає їх для оборони на Донбасі.

Читайте також: Більше та швидше: чи змінить "Рамштайн-3" підходи Заходу до допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: