У Грузії розкритикували заяву Арахамії про те, що країна допомагає обходити санкції проти РФ

Четвер, 16 червня 2022, 20:58

Депутат від владної "Грузинської мрії" Давід Сергєєнко розкритикував заяву керівника фракції "Слуги народу" Давида Арахамії про те, що Грузія нібито допомагає Росії обходити західні санкції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

Під час заходу німецького фонду Маршалла у Вашингтоні Арахамія закликав США вжити заходів, щоб не допустити обходу санкцій проти Росії через Грузію.

Український депутат заявив, що Москва "інтенсивно (використовує) грузинські банки, грузинську фінансову систему, грузинські компанії тощо" для ухиляння від санкцій.

"Якщо ви підсанкційна особа з Росії, ви заходите в інтернет, відкриваєте грузинську компанію, дистанційно відкриваєте рахунок у банку і починаєте процес", – описав процес Арахамія.

На це грузинський депутат Сергєєнко заявив, що Арахамія "дозволяє собі зайве".

"Я не знайомий із Давидом Арахамією, але це вже занадто, навіть із урахуванням певної поваги і того, що не варто заглиблюватися у висловлювання громадян і влади країни, яка перебуває у стані війни. Не можна, щоб такі звинувачення роздавались просто так, треба або навести аргумент, або забрати свої слова назад. Інакше це вже дійсно переходить усі межі", – вважає він.

Нагадаємо, влада Грузії відмовилася вводити санкції на тій підставі, що вона суперечить "національним інтересам" Грузії та завдасть більше шкоди грузинському народу, ніж Москві.

У перші дні війни Росії проти України прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив, що санкції не є ефективним засобом, і що "ніхто не може зупинити бомбардування України".

На початку квітня у Головному управлінні розвідки України заявили, що мають інформацію, що росіяни налагоджують канали контрабанди підсанкційних товарів через грузинську територію.

У Грузії таке звинувачення назвали абсурдним і безпідставним.

Читайте також: Допомога ворогу: які наслідки матиме найгостріший конфлікт між Києвом та Тбілісі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.