Канцлер Австрії попередив про нехтування міграційним питанням під час війни в Україні

Четвер, 2 червня 2022, 10:51

Канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що питання міграційної політики не має залишатися осторонь на тлі війни в Україні.

Про це він сказав на з'їзді Європейської народної партії у Роттердамі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

"Ми маємо бути дуже обережними, щоб ця неймовірно драматична війна не маскувала багато інших проблем безпеки", - сказав Негаммер присутнім.

Він додав, що такі проблеми, як незаконна міграція, тероризм та організована злочинність у Європейському Союзі залишаються.

Негаммер підкреслив, що багато хто зловживатиме нинішньою увагою до України, додавши, що Австрія прийняла 75 тисяч українських біженців і до 17 тисяч заяв про надання статусу біженця з таких країн, як Афганістан, Іран та Афганістан.

"Якщо ви подивіться, як вони потрапили до Австрії, ви прийдете до драматичного розуміння: більшість із них не зареєстровані", - сказав глава австрійського уряду.

Президент України Володимир Зеленський раніше попередив, що наслідки війни вже вийшли за межі європейського континенту, зазначивши, що продовольчі проблеми у світі через блокаду чорноморських портів загрожують новою хвилею мігрантів, які шукають кращого життя у Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: