Столтенберг і Макрон обговорили підготовку до саміту НАТО і підтримку України

Вівторок, 21 червня 2022, 16:49

Генсек НАТО Єнс Столтенберг і президент Франції Еммануель Макрон обговорили у Парижі підготовку до саміту Альянсу у Мадриді.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомили у НАТО.

"Столтенберг і Макрон наголосили на важливості наступної Стратегічної концепції НАТО, яка буде прийнята лідерами в Мадриді і сприятиме подальшій адаптації Альянсу" - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на саміті, який відбудеться 28-30 червня, лідери країн Альянсу також приймуть рішення щодо подальшого зміцнення стримування й оборони НАТО та підтримки України в довгостроковій перспективі.

Лідери також збираються обговорити заявки Фінляндії та Швеції на членство в НАТО, а також зустрінуться з близькими партнерами, включаючи Україну, Грузію та Європейський Союз.

"Дуже хороша зустріч з президентом Макроном в рамках підготовки саміту НАТО наступного тижня в Мадриді,  який зміцнить НАТО у критичний для безпеки Європи час. Я вдячний Франції за її рішучу підтримку України та ключовий внесок у наш Альянс" - заявив Столтенберг, коментуючи зустріч.

У розмові з Макроном Столтенберг відзначив ключову роль Франції в НАТО.

Франція очолює нову бойову групу НАТО в Румунії і робить свій внесок у бойові групи в Естонії та Литві, допомагаючи стримувати будь-яку агресію проти союзників. Франція також розмістила винищувачі для патрулювання над східною частиною Альянсу, а авіаносна група "Шарль де Голль" допомагає убезпечити Середземне море.

"Столтенберг також подякував Макрону за роль Франції в ядерному стримуванні, а також за власний приклад у видатках на оборону, боротьбі з тероризмом і подальше поглиблення співпраці НАТО з Європейським Союзом" - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський виступить на першій сесії саміту НАТО в онлайн-форматі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: