Уряд Болгарії опинився за крок до падіння

Середа, 22 червня 2022, 09:08

У середу в парламенті Болгарії відбудеться голосування щодо вотуму недовіри до уряду прем'єр-міністра Кирила Петкова, яке, як очікується, завершиться падінням його кабінету.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Видання наголошує, що відставка уряду Петкова стане падінням адміністрації, яка пообіцяла викорінити повсюдну корупцію і зайняла надзвичайно сильну позицію щодо Росії.

Петков прийшов до влади лише шість місяців тому після трьох за рік парламентських виборів, сформувавши у грудні хитку чотирипартійну коаліцію. 

Балканська країна тепер, схоже, може ще глибше зануритися в політичну кризу через можливість проведення четвертих парламентських виборів з квітня 2021 року. Це може підірвати перспективи приєднання країни до єврозони у 2024 році.

Вотум недовіри у середу був спровокований тим, що колишній телеведучий Славі Трифонов, який став політиком, вивів свою партію "Є такий народ" із правлячої коаліції. 

Трифонов заявив, що має розбіжності з Петковим щодо бюджету і звинувачує прем’єра в надто м'якій позиції щодо дозволу Північній Македонії розпочати переговори про вступ до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.