Зеленський розраховує на значний внесок Бельгії у відбудову України

Середа, 22 червня 2022, 20:09

Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з главою уряду Бельгії Александром де Кроо обговорив питання відбудови України.

Про це він написав у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"Подякував за підтримку надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС та вагому допомогу під час повномасштабного вторгнення РФ. Розраховуємо на значний внесок Бельгії у відбудову України. Запросив прем'єр-міністра відвідати Україну", - йдеться у повідомленні.

Раніше у середу Зеленський поговорив з прем’єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон, яка підтвердила підтримку України напередодні саміту ЄС.

Також він провів телефонні розмови з главами уряду Естонії та Чехії напередодні саміту ЄС.

Як повідомлялося, згідно з проєктом рішення лідери ЄС на саміті в у Брюсселі 23-24 червня схвалять рекомендацію Європейської комісії щодо надання Україні та Молдові статусу кандидата на вступ в Європейський Союз. 

17 червня Єврокомісія оприлюднила висновки за заявками на вступ до ЄС УкраїниМолдови та Грузії, рекомендувавши надати першим двом статус кандидата. 

Водночас для України прописали сім вимог, які вона має виконати, щоб не втратити новий статус і просуватися до наступного етапу процедури.

Детальніше про це - у відеопоясненні ЄвроПравди, а також у статті Кандидат авансом: 7 вимог, які має виконати Україна, щоб ЄС не скасував її новий статус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.