Україна і Молдова відновлять залізничне сполучення на ділянці Березине-Бессарабка

Четвер, 23 червня 2022, 17:26

Очільники міністерств інфраструктури України та Молдови Олександр Кубраков та Андрій Спину в четвер підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає відновлення руху поїздів від Березина на Одещині до молдовської Бессарабки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

"Цієї осені, 25 років по тому, залізниця Бессарабка-Березино знову запрацює", – зазначили в міністерстві інфраструктури Молдови.

Там додали, що цією ділянкою Молдова зможе експортувати та імпортувати товари через порт Ізмаїл на Дунаї, скоротивши затримки в порту Рені. А Україна – зможе експортувати товари до Молдови та країн ЄС.

"Відновлення руху на ділянці залізниці Березино-Бессарабка перетворить наше місто на міжнародний логістичний хаб, через який здійснюватиметься зв'язок портів Південний, Одеса, Чорноморськ, Білгород-Дністровськ, Ізмаїл, Рені, Джурджулешти, Галац, Браїла та Констанца", – підкреслила молдовська сторона.

Згідно з меморандумом, Молдова та Україна мають намір до осені відбудувати цю ділянку залізниці завдовжки 23 кілометри. Більше його частина розташована на території України і лише 1,2 кілометра – на території Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.