Британія надасть ще мільярд фунтів на військову підтримку України - ЗМІ

Четвер, 30 червня 2022, 07:18

Британія надасть Україні ще 1 мільярд фунтів (1,2 мільярда доларів) військової підтримки.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters з посиланням на заяву британського уряду.

Кошти підуть на посилення обороноздатності України, включаючи системи протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати, нове обладнання для радіоелектронної боротьби та тисячі одиниць спорядження для українських військових.

Як повідомляє Bloomberg, про додаткове фінансування британський прем’єр Борис Джонсон має намір оголосити на саміті НАТО у четвер.

 "Озброєння, обладнання та підготовка Великої Британії змінюють оборону України проти цього нападу. І ми продовжуватимемо прямо підтримувати український народ, щоб забезпечити поразку Путіна в Україні", – заявив Джонсон.

Останнє фінансування надійшло після того, як у травні Британія заявила, що надасть додаткові 1,3 мільярда фунтів стерлінгів на військову підтримку та допомогу Україні, а загальна військова та економічна підтримка Великої Британії цього року досягне 3,8 мільярда фунтів.

Українські військові також почали навчання в Британії після того, як Джонсон запропонував розпочати масштабну операцію з потенціалом навчання до 10 000 солдатів кожні 120 днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.