Франція веде переговори з ОАЕ про заміщення російської нафти та дизельного палива

Неділя, 5 червня 2022, 14:34

Франція веде переговори з Об'єднаними Арабськими Еміратами про постачання нафти та дизельного палива як альтернативу російським джерелам енергії.

Про це заявив міністр фінансів Бруно Ле Мер, пише "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Міністр сказав, що Франція також планує прискорити інвестиції в перехід на чистішу енергію, наприклад, прискорити розгортання морських вітряних електростанцій, щоб підвищити незалежність країни.

"Ми шукаємо альтернативи постачання газу чи дизельного палива з Росії. Наприклад, Об'єднані Арабські Емірати можуть стати рішенням хоча б тимчасово для заміни російської нафти і дизельного палива. Це обговорення, які вже розпочалися з Об'єднаними Арабськими Еміратами", - сказав Ле Мер.

Минулого тижня Європейський Союз схвалив шостий пакет санкцій проти Росії у зв'язку з війною в Україні, який включав часткову заборону імпорту російської нафти.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в результаті угоди імпорт російської нафти до ЄС до кінця року скоротиться приблизно на 92%. Він також сказав, що не можна виключати ембарго на газ.

За даними Bloomberg, через відмову від імпорту російської нафти, про яку напередодні домовились держави ЄС, Росія втрачатиме близько $22 млрд на рік.

Читайте також: Боляче, проте недостатньо: яким буде ефект нафтового ембарго для РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.