У Росії заявили про ризик "прямого військового зіткнення" із Заходом через кібератаки

Четвер, 9 червня 2022, 22:08

Директор департаменту міжнародної інформаційної безпеки МЗС Росії Андрєй Крутських заявив, що кібератаки Заходу проти РФ можуть перерости в "пряме військове зіткнення".

Про це йдеться в коментарі Крутських, опублікованому на сайті російського МЗС, пише "Європейська правда".

"Удару (кібератак) зазнають державні установи, об'єкти критичної та соціальної інфраструктури, сховища особистих даних наших громадян та іноземців, які проживають у Росії. Відповідальність за диверсії беруть на себе офіційні особи в США та Україні. Саме там навідріз відмовляються виробляти міжнародно-правові засади. Вони, схоже, не цілком усвідомлюють, наскільки небезпечні агресивність та заохочення бандитизму у сфері інформаційної безпеки", – заявив представник МЗС.

Він додав, що, за даними Москви, кібератаки проти Росії здійснюють понад 65 тисяч "диванних" хакерів, а також 22 організовані хакерські угруповання з України, США, Грузії, Польщі та інших країн.

"Не сумнівайтеся, що агресивні дії Росія без відповіді не залишить. Як і де – дізнаєтесь за фактом. Всі наші кроки матимуть вивірений, точковий характер відповідно до нашого законодавства та міжнародного права", – підкреслив Крутських.

"Мілітаризація Заходом інформаційного простору, спроби перетворити його на арену міждержавного протистояння багаторазово збільшили загрозу прямого військового зіткнення з непередбачуваними наслідками. Ще раз хочу повторити тим, до кого не доходить одразу: безконтрольна роздача "віртуальної зброї" та заохочення її застосування до добра не доведе", – додав він.

Нагадаємо, на початку червня начальник Кіберкомандування США генерал Пол Накасоне заявив, що американські військові здійснюють "наступальні хакерські операції" на підтримку України, не уточнивши, про що йдеться.

Раніше ЄС оприлюднив заяву, у якій засудив російську кібератаку на супутникову мережу Viasat за годину до вторгнення в Україну.

США паралельно з ЄС також заявили про причетність Росії до кібератак проти України невдовзі перед 24 лютого й після початку повномасштабної війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: