Більшість виборців-демократів хочуть бачити кандидатом на наступних виборах не Байдена - опитування

Вівторок, 12 липня 2022, 10:19

Переважна більшість виборців Демократичної партії США хотіли б бачити кандидатом у президенти на виборах 2024 року не Джо Байдена.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє CNBC, цитуючи результати опитування, проведеного The New York Times і Siena College.

Лише 26% демократів віддали б перевагу Байдену у тому, щоб стати кандидатом партії на виборах 2024 року, тоді як 64% хотіли б віддати цю роль комусь іншому. Підтримка Байдена ще менша серед наймолодших виборців Демпартії - у групі до 30 років хотіли б бачити кандидатом когось іншого 94% опитаних.

Головними причинами такої своєї позиції опитані називають поважний вік президента і його діяльність на посаді за перші півтора року каденції. 

Водночас, якби вибори відбулися зараз з тими ж учасниками, що й восени 2020 року, 44% опитаних зареєстрованих виборців підтримали би Байдена, тоді як Дональда Трампа - 41%. 

Лише 13% опитаних, незалежно від партійної прихильності, вважають, що країна рухається у правильному напрямку, тоді як 77% вважають, що у неправильному.

В опитуванні взяли участь близько 850 осіб, можлива похибка складає 4,1%. 

Інше опитування, оприлюднене у понеділок Gallup, засвідчило, що лише 33% вважають, що Байдена варто переобрати на другий термін. Цей показник на чотири процентні пункти нижчий, ніж рівень підтримки переобрання Трампа станом на квітень 2018 року. 

Ці настрої можуть відобразитися на результатах проміжних виборів у Конгрес на початку листопада 2022 року, де демократи мають більшість у Палаті представників за рахунок 10 мандатів, а у Сенаті сили фактично поділилися навпіл. 

Найбільшими проблемами для США опитані називають стан економіки (20%), інфляцію та зростання вартості життя (15%), стан демократії і політичний розкол - 11%, політику у сфері контролю за вогнепальною зброєю - 10%, права жінок, зокрема право на аборт - 5%.

Читайте також: Виборчі перегони під час війни: як оновлення Конгресу може змінити політику США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: