Путін в Ірані зустрінеться з Ердоганом 

Вівторок, 12 липня 2022, 14:44

Президент Росії Владімір Путін 19 липня вирушить до Тегерана, де проведе переговори зі своїми іранським та турецьким колегами.

Поїздку анонсував на брифінгу 12 липня речник Путіна Дмитрій Пєсков, пише "Європейська правда" з посиланням на російське агентство "Интерфакс".

Путін зустрінеться з Ібрагімом Райсі та Реджепом Таїпом Ердоганом у рамках зустрічі щодо сирійського врегулювання.

"Справді, готується поїздка президента до Тегерану. Там відбудеться зустріч глав держав-гарантів астанинського процесу зі сприяння сирійському врегулюванню. І, дійсно, буде зустріч Путіна, Раїсі та Ердогана", - сказав Пєсков.

Він додав, що крім тристоронньої зустрічі відбудуться і двосторонні.

"Вчора ми повідомляли про майбутні контакти на найвищому рівні між Путіним і Ердоганом, ось ця зустріч якраз пройде саме там", - додав Пєсков.

Він уточнив, що візит Путіна відбудеться 19 липня, цього ж дня він проведе окремі переговори із президентом Туреччини.

Напередодні президент Ердоган провів телефонні розмови з Владіміром Путіним і Володимиром Зеленським, у яких обговорили  проблеми вивезення зерна з України і необхідність створити коридори у Чорному морі. 

 5 липня Ердоган заявив, що в наступні дні "посилить переговори" щодо розблокування експорту зерна з України морським шляхом і очікує на прогрес "протягом десяти днів".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба застеріг від сподівань на швидку домовленість про гуманітарні коридори для зерна. Кулеба розповів, що перемовини зосереджені на тому, якими саме маршрутами може відбуватися рух і як убезпечити судна. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.