Макрон відповів критикам на звинувачення у закулісних домовленостях з Uber

Вівторок, 12 липня 2022, 19:49

Президент Франції Еммануель Макрон у вівторок відповів своїм критикам на звинувачення в тому, що він нібито мав таємні домовленості щодо компанії Uber, коли він був міністром економіки.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Politico.

Виступаючи перед журналістами під час візиту на завод у французьких Альпах, Макрон сказав, що повторив би свої дії "знову, завтра та післязавтра".

Макрон зіткнувся з хвилею критики через контакти з Uber на посаді міністра

Він відкинув звинувачення у тому, що, мовляв, зустрічі були приховані від громадськості та звинуватив критиків у створенні атмосфери, в якій зустрічі з іноземними керівниками компаній є поганою справою.

"Я підтримую (те, що я зробив), я бачив іноземних генеральних директорів, шок, жах", - сказав він з іронією. 

"Я бачив їх на офіційних зустрічах із моїми радниками. І якщо вони створили робочі місця у Франції, я справді пишаюся цим", - додав Макрон.

Французький президент зазнав критики після того, як на вихідних були опубліковані внутрішні документи Uber, які просочилися в пресу. 

Вони розкривали спілкування між кількома високопоставленими особами Uber і Макроном, коли він був міністром економіки в 2014-2016 роках.

The Guardian повідомила, що в той час, як інші члени тодішнього соціалістичного уряду Франції побоювалися проникнення Uber на ринок таксі, Макрон обмінювався текстовими повідомленнями з керівниками Uber та нібито проводив незадекларовані зустрічі з ними.

Лівий альянс NUPES та ультраправе "Національне об'єднання" закликали провести розслідування звинувачень на адресу Макрона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.